Facebook Instagram

Cesta ze současného koronavirového stavu existuje, nenechme se otrávit


Konečně jsme se dočkali a v pražských ulicích se rozdivočela válka – slzný plyn, rachejtle, vodní děla. Tato vyhraněnost konfliktu prospívá však nejvíc těm, kteří koronavirovou maškarádu režírují. Čím větší hádky a boje, tím lépe se dá se vším manipulovat a odvádět pozornost od důležitých věcí. Vrtěti psem v realitě.

V televizi se hádají lékaři, zda roušky, či ne, zda karanténní opatření co nejtvrdší, anebo je to omezování svobody. Je rouška v metru během epidemie v ranní špičce opravdu zásadní principiální omezení osobní svobody? Proč protestovat proti vládě, která nařizuje to, co nařizovali jiné vlády během celého léta? Jen kvůli tomu, aby v halasu zanikly důležité věci a sváděl se za někoho politický boj. Je tady snad významná opozice, která by navrhovala něco rozumného? Sledovací zařízení v telefonu omezováním osobní svobody rozhodně je a mnoha lidem to začíná připadat normální. Mění se pojem svoboda jako takový, to je to důležité. Čím více protestů proti karanténním opatřením, tím více legitimizujeme vládu k tomu, aby přitvrzovala. Kdyby i vláda odstoupila, co by se změnilo? Vše mají v rukou lékařské autority, odborníci a WHO. Během válečné vřavy zaniká to podstatné. „Inter arma silent musae.“

Českou maškarádu vede člověk, jenž má nejméně 15 let obrovský vliv na restrikce v oblasti očkování dětí, které se každým rokem přitvrzují. Současně je prokázáno, že má desetimilionové příjmy od výrobců vakcín. Slyšíme od něj, že ministerstvo zřídilo týmy odborníků, které testují různé léky na kovid? Ne. Slyšíme, že vše se vyřeší očkováním, jak překvapivé. Nikde neslyšíme, že by lékaři plošně zaváděli léky, které se proti koronaviru ukázaly ve světě jako účinné. Donald Trump po uzdravení z kovidu zveřejnil, že stejný lék, který užíval sám, dá k dispozici zdarma všem Američanům. Lékaři v extrémně zrychleném procesu schválí do používání vakcínu, která může poškodit miliony lidí jen v ČR, ale léky, které fungují a jejichž vedlejší efekty jsou známy již desítky let, nasadit nemohou? A přitom jen tak mimochodem předseda lékařské komory o Trumpovi prohlásí, že je blázen, když mluví o nadějném léku, se kterým má sám osobně dobré zkušenosti?

Farmaceutické firmy, jež investovaly ohromné sumy do výroby vakcín, i se svými poskoky samozřejmě nechtějí, aby se lidé léčili běžnými, levnými léky. A proč se senioři plošně netestují na hladiny vitamínu D a nedostávají pak dávky, které jim hladinu vitaminu D optimalizují? Přitom benefit je prokázaný i lékařskými autoritami. Proč nechtít odpovědi na tyto důležité otázky? Vláda má právo se snažit o zpomalení šíření viru, aby se nepřeplnila specializovaná lůžka. A přeplnit se mohou snadno, protože snad si nikdo nemůže myslet, že české zdravotnictví funguje optimálně, což není chyba současné vlády, ale všech vlád, co se tu již vystřídaly.

Namísto hádek, agresivity a nenávistných projevů se soustřeďme na důležité věci:

1. Léky na kovid existují. Milí lékaři, lékařské fakulty, lékařští výzkumníci, dělejte skutečně to, o čem jste přísahali, že dělat budete, a začněte skutečně léčit a otevřeně o možnostech léčby a skutečné prevenci (vitamíny atd.) mluvit. Jakmile začnete používat skutečně funkční léky a léčebné postupy, bude to mít zásadní vliv na celou situaci.

2. Plošné vakcíny jsou obrovským rizikem a posledním (konečným) řešením pro situace, kdy by existovalo epidemické onemocnění s vysokou úmrtností a nebyla k dispozici jiná léčba. To tato epidemie v žádném případě není.

3. Proti kovidu existují i nekonvenční léčebné postupy, které fungují velmi dobře, včetně homeopatie, tradiční čínské medicíny atd. Takže hledejte i nekonvenční terapeuty, kteří vám skutečně mohou pomoct. Proti jakékoliv infekci včetně kovidu je důležité co nejvíce podporovat imunitu, co nejméně se stresovat a co nejvíce se radovat.

4. Hlídejme bedlivě a braňme se jakýmkoliv změnám ve skutečné osobní svobodě – sledovací a bonzující zařízení, zapisování se na jakékoliv seznamy například při návštěvě hospody, jakékoliv ocejchovávání, svoboda podmíněná očkováním atd.

5. Lidé mají postupně mírnější projevy onemocnění než dříve a tento trend bude pravděpodobně i dále pokračovat. Se současnými počty nakažených je vysoce pravděpodobné, že za jeden až dva měsíce bude promořen takový počet lidí, že epidemie bude přirozeně ustupovat. O Vánocích již bude epidemie s největší pravděpodobností postupně mizet, a zmizí tak i jakýkoliv důvod očkovat, z čehož současný ministr zdravotnictví nebude mít radost.

Režiséři koronavirové maškarády chtějí co největší agresivitu, hádky, nejistotu, negativní energii. Nenechejme je odsávat z nás naději a láskyplnou sílu. Nejlepší zbraní proti všem kovidům a Prymulům je láska a harmonie, nenechejme si ji vzít.

 

Václav Hrabák, předseda Poočkování

 

ilustrace: Tom Gainor on Unsplash